Brouwers

16. De Saeck

16. De Saeck

Brouwerij de Saeck is ontstaan uit een vriendschap binnen een bestaande bierclub, de Voorproevers. Luuk en Evert hebben daarbij de stoute schoenen aangetrokken om vanuit hun passie voor bier en techniek, eind 2013 een heuse computergestuurde brouwerij te realiseren. Het grootste gedeelte van het brouwproces is geautomatiseerd opgezet wat het kwaliteitsniveau van hun bieren moet waarborgen en dat alles met aandacht voor ambacht en vakmanschap! Mocht u geïnteresseerd zijn in de achterliggende techniek, schroom niet om Luuk of Evert even aan te stoten, er is immers niks leukers dan over je passie te vertellen en dat onder het genot van een biertje van de Saeck! 

 

Bieren:

Bittere Noodsaeck, American IPA, 6.7%

American Pale Ale van 6,6%, een subtiele combinatie van bitter en zoet. Door Centennial en Cascade met Amarillo en Magnum te combineren is er een mooie combinatie van bitter verkregen met een kenmerkend fris citrus- tot grapefruitachtig karakter. 

https://untappd.com/b/de-saeck-bittere-noodsaeck/1040581

I Van Isaeck, IPA - Imperial / Double New England / Hazy / NEIPA, 7.8%

Als je van écht bitter houdt, is Isaeck jouw vriend. Want Isaeck heeft 2,5x meer bitterheid dan zijn kleine broertje de Bittere Noodsaeck. Door het gebruik van 5 verschillende hoppen hebben we deze bitterheid kunnen verwezenlijken, die toch mooi in balans is en niet brandt in je mond.

https://untappd.com/b/de-saeck-i-van-isaeck/4857957

Aanspraeck, Belgische Tripel, 7.5%

Volmondige Tripel van 7,4% verkregen uit 3 verschillende moutsoorten, te weten pilsmout, tarwemout en havermout. Door gebruik van hop, sinaasappelschillen, kardemomzaad en speciale gist is dit een unieke in zijn soort.

https://untappd.com/b/de-saeck-aanspraeck/1050846

Sjukelaejcke, Russian Imperial Stout, 7.6%

Zoals ze in brabant chocolaatje zeggen, doe men een sjukeloaike. Deze Russian Imperial Stout heeft al het bittere en gebrande wat je van een goede stout mag verwachten, dit door gebruik te maken van 6 verschillende mouten, en dat afgetopt met een subtiele hint van chocolade. Met zijn 7,5% goed doordrinkbaar en uitstekend voor bij je dessert. Een goede portie hop in de vorm van Willamette en East-Kent Golding, wat zorgt voor een nog langere bittere afdronk.

https://untappd.com/b/de-saeck-sjukelaejcke/5160511

Ramkraeck, Dark Imperial IPA (DIIPA), 9.3%

Het begon als een recept voor een DIIPA maar de eerste jaren had het meer weg van een hoppige Quadrupel. Het complexe karakter komt voort uit een combinatie van 4 verschillende gerstemouten en 4 verschillende hoprassen. De lichte maar heerlijke zoete koffie nasmaak maakt dit speciale biertje van 9,3% tot een ware beleving. Batch van 2023 is eindelijk die beoogde DIIPA geworden.

https://untappd.com/b/de-saeck-ramkraeck/2176441

 

Klik hier voor de volledige bierlijst van De Saeck: https://untappd.com/desaeck/beer

 

Client

De Saeck
De Saeck

Date

16 mei 2023

Tags

Brouwer

Informatie

Traditiegetrouw wordt dit festival gehouden in de Boxtelse Rozemarijnstraat aan de Markt. 17 brouwerijen presenteren zich in speciale tentjes en kramen, waardoor de zijstraat van de Markt is omgetoverd in een gezellig bierstraatje. Vooral de kleinere brouwerijen presenteren zich graag op het Boxtelse bierfeest. De liefhebber kan een ruime hoeveelheid nieuwe of minder bekende speciaalbieren aantreffen. Voor anderen is het vooral een sfeervol gebeuren.